Gratis bindor och tamponger till alla medarbetare

Tillsammans med Redlocker har vi inlett ett samarbete som innebär att vi kan erbjuda gratis bindor och tamponger till alla våra medarbetare i Sverige och Norge.

Redlockers röda automater med gratis bindor och tamponger installeras vid Veidekkes projekt i Norge och Sverige.

Redlocker på alla Veidekkes arbetsplatser i Sverige och Norge

Året var 2021 när Redlocker i första säsongen av SVT:s version av “Draknästet” gjorde succé och blev snabbt därefter välkänt i Sverige. Nu ska det som började som ett skolprojekt för fem år sen, bryta ny mark utanför Sveriges gränser och introduceringen är minst sagt storskalig när Redlocker inleder samarbete på oss på Veidekke – i både Sverige och Norge.

RedLockers röda automater kommer att monteras på toaletterna i samtliga Veidekkes cirka 200 arbetsplatser i Sverige och Norge under december 2023 och automaterna är utrustade med ett digitalt lås som gör att endast en tampong eller binda kan tas ut åt gången.

För oss på Veidekke är det viktigt att öka mångfalden, och detta är en sak vi gör för att alla ska känna sig välkomna hos oss. Det handlar om att ge goda förutsättningar så att alla ska kunna göra sitt jobb på ett bra sätt. Det är något vi egentligen borde ha gjort för länge sedan.
Jimmy Bengtsson, koncernchef på Veidekke

De röda automaterna innehåller gratis bindor och tamponger och fylls automatiskt på vid behov.

Om Redlocker

RedLocker tillhandahåller automater för fria mensskydd till verksamheter. Företaget grundades 2018 som ett UF-företag av unga entreprenörerna Clara Lidman och Liza Eriksson, med visionen att alla kvinnor skall ha tillgång till kostnadsfria mensskydd.

RedLocker har sedan tidigare samarbeten med skolor, kommuner och företag - men nu bryter de ny mark utanför Sveriges gränser. Utöver samarbetet med Veidekke, är även Redlocker utsedd till nationell partner till damernas Handbolls-VM som går av stapeln nu i december, där bolaget har utrustat arenor i såväl Sverige, Norge och Danmark med tillgång till mensskydd för spelare och åskådare.

Att få möjligheten att introducera RedLocker på den norska marknaden med ett sådant välkänt norskt företag som dessutom verkar inom en bransch som är väldigt mansdominerad och som därför verkligen behöver utmanas, är ett stort genombrott för både oss och branschen i stort. Vi är tacksamma och stolta över att få samarbeta med Veidekke kring en fråga som vi och många andra brinner för och för att Veidekke vill sätta mens på arbetsmiljö agendan även i Norge.
Liza Eriksson, grundare och vd på RedLocker