Närbild på man i bygghjälm.

”Variationen är det bästa med både jobbet och branschen”

Som inköpschef och projektstödschef för region Bygg Väst, har Peter Gagner-Geeber mycket på sitt bord. Upplägget passar honom bra. Omväxlande uppgifter gör att ingen dag är den andra lik, men den röda tråden är att alltid stötta medarbetarna i projekten.

Man i varseljacka och bygghjälm.

Efter drygt 25 år på olika positioner har Peter kunskap om det mesta som sker på Veidekke. Som en del av projektstödsteamet hjälper han till både centralt och lokalt i projekten. Det är till honom medarbetarna går när de exempelvis stöter på patrull med det nya inköpssystemet, har juridiska frågor eller vill veta hur de centrala avtalen fungerar. 

– Det handlar om kompetens jag byggt upp efter lång tid i organisationen. Vid det här laget har jag nog träffat de flesta i regionen och medarbetarna vet att jag gärna hjälper till i olika sammanhang.  

Det är just mötet med människor som gör att Peter trivs så bra med sina arbetsuppgifter. Ytterst handlar det om ett inkännande förhållningssätt: en god förmåga att sätta sig in i olika yrkesrollers situationer och att kunna möta person där han eller hon är. Sedan är det förstås alltid kul att få vara med och göra bra affärer. 

Viktigt att vara tillgänglig 

Hur ser en vanlig dag ut då? Med två olika roller som sköts parallellt finns den nog inte och ibland kan det bli lite spretigt. Dagen för intervjun sitter Peter ute på ett stort projekt i Göteborg. Annars är han mest på kontoret, där han gärna vill vara på plats innan klockan 07 när projekten börjar. Som stöd- och stabsfunktion gäller det nämligen att vara tillgänglig när kollegorna jobbar ute i projekten 

Att ha ett finger med lite överallt har sina fördelar. Själva variationen i både byggbranschen och i projekten är en del av tjusningen tillsammans med att vara med och skapa något bestående. Nyckeln stavas god struktur.  

– Jag hade inte kunnat göra allt jag gör utan att vara välplanerad och ha ordning. Samtidigt krävs det en del prioriteringar och jag får kämpa lite med ”good enough” ibland. 

Man som sitter i ett mötesrum.

Företagskultur som sticker ut 

Vad har fått honom att stanna så länge inom företaget? Roliga arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas, där det går att klättra både uppåt och åt sidan. Fast viktigaste är förmodligen alla trevliga kollegor. 

 – Vi har en prestigelöshet som är rätt unik, något som jag ofta får bekräftat även av de entreprenörer och leverantörer jag träffar.  

Framtiden då? Peter trivs bra där han är, men vill gärna fila vidare på arbetssättet inom stödfunktionen. Sedan något år finns en projektstödsfunktion i varje region, där HMS, miljö, digitalisering, kalkyl och inköp ingår. Här ser han möjligheter att effektivisera och vidareutveckla arbetet, alltid med medarbetarnas behov i centrum.