header

Hög grad av återbruk när Veidekke flyttar till nytt huvudkontor i Solna

Den 15:e mars var det formell invigning av Veidekkes nya huvudkontor för den svenska verksamheten. Ett cirkulärt tänkande med hög ambition för återbruk har förvandlat hela våningsplanet om 1 300 kvm i Solna Business Park till moderna och ändamålsenliga kontorslokaler.

Veidekkes huvudkontor

- Samarbetet, där både Fabege och Veidekke hade höga hållbarhetsambitioner, gav oss unika möjligheter att testa nya grepp för återbruk, säger Camilla Skagstedt, Veidekkes projektledare för kontorsflytten.

- Vi är oerhört glada över att Veidekke valt att omlokalisera sitt huvudkontor inom vårt bestånd i Solna Business Park. Att få möjlighet att samarbeta med Veidekke med att skapa en attraktiv arbetsplats har varit värdefullt, inte minst med tanke på de högt ställda hållbarhetskraven som vi tillsammans överträffat, säger Mattias Jacobsson, Fastighetschef på Fabege.

Projektet genomfördes av fastighetsägaren Fabege tillsammans med Veidekke, där Veidekke hade dubbla roller som både hyresgäst och entreprenör. Projektet var även ett fint internt samarbete mellan flera delar inom Veidekke-koncernen. Förutom BSK Arkitekter, stod Veitech för installationerna och Exengo för projektering av belysning och el. Utgångspunkten var ett skal. Ett tomt våningsplan, som Fabege och Veidekke tillsammans valt att renovera och inreda med återbrukade material och möbler i så hög grad som möjligt.

- Vi är extra stolta för detta projekt eftersom det har visat att det går att renovera med maxad återbruksnivå och få till ett modernt, funktionellt och fräscht kontor där medarbetarna trivs, säger Victor Westerlund, projektchef Veidekke Bygg Stockholm.

I hyresgästanpassningen av det nya huvudkontoret, där Veidekke flyttade in i början av 2024, lyckades man med råge överstiga målet om minst 70 procent återanvända möbler och landade på 85 procent återbruk. Även 35 procent av byggmaterialet var återbrukat eller bibehållet, t ex modulväggar i glas, allt textilgolv och en fjärdedel av belysning och elinstallationer.

För mer information, vänligen kontakta:

Camilla Skagstedt, projektledare för Veidekkes kontorsflytt, tel. +46 73 398 73 49

Titel Filtyp
Interiörbild olivträd Veidekkes nya kontor jpg
Interiörbild stileben Veidekkes nya kontor jpg
Interiörbild Veidekkes nya kontor jpg