header

Brf Berget, Alsike

Vi har byggt 48 bostadsrätter i Brf Berget i Alsike, Knivsta kommun, åt TB-Gruppen. Här står energieffektivitet och smarta lösningar i centrum.

Brf Berget, Alsike. Exetriör med lekplats och gräsmatta

Kund

TB-Gruppen

Tidsram

2016 - 2018

Plats

Knivsta

Omfattning

3 200 kvm

Projekttyp

Bygg - bostäder

Kontraktsform

Totalentreprenad

Värde

72 MSEK

Smart & energieffektivt

Prisvärda bostäder med energieffektiva och smarta lösningar utan att tumma på kvaliteten – det var utgångspunkten för vårt samarbete med TB-Gruppen kring skapandet av Brf Berget

Vi anordnade en egen arkitekttävling för tomten och fick in fyra olika förslag. Det vi gick vidare med blev det slutgiltiga resultatet, med några mindre justeringar för att optimera balkonglägen och ta hänsyn till genomförbarheten. Vi är mycket nöjda med både samarbetet med Veidekke och slutresultatet. Det blev en trevlig bostadsrättsförening som är uppskattad avde boende
Lars Kylin, VD, TB-Gruppen Bostad AB

Totalentreprenad

Veidekkes arbete var en totalentreprenad som innefattade;

  • Projektering
  • Markarbete
  • Byggnation
  • Installationsarbete
  • Samordning

Projektet i siffror

48 st

Bostadsrätter

3 200 kvm

Storlek

4

Våningar

Flerfamiljshus i fyra plan

Lägenheterna är i olika storlekar med allt från tvåor till femmor, fördelade på två byggnader. De båda flerfamiljshusen är uppförda i fyra plan och har underliggande garage med hiss direkt upp från källarplanet. På så sätt frigörs ytor som man annars hade behövt använda till parkering.

Drönarbild av de två byggnaderna i Brf Berget med solpaneler

De två byggnaderna i Brf Berget har både solceller och bergvärme för grön och kostnadseffektiv drift.

Låga driftskostnader

Driftskostnaderna hålls nere genom solceller och bergvärme. De rymliga balkongerna vetter i huvudsak mot söder och väster och en annan trivsam lösning är att samtliga lägenheter har entré mot en öppen och välkomnande atriumgård med glastak.

Detta var vårt första projekt med TB-Gruppen och flera uppdrag har följt efter det. TB-Gruppen är en engagerad beställare, från projektering till färdig produkt, och våra dialoger har varit konstruktiva och lösningsfokuserade. Vårt samspel tar tillvara allas kompetens vilket bidrar till både trivsel och ansvarstagande.
Anthony Norén, Regionchef, Veidekke
Loftgångar med entréer i två våningar mot gård i Brf Berget

Samtliga lägenheter i Brf Berget har entré mot en öppen och välkomnande atriumgård med glastak.

Kontakta oss