Cederhusen, Stockholm

Cederhusen i nya Hagastaden blir Stockholms första stora flerbostadshus i massivträ. Vi färdigställer just nu första etappen med 111 lägenheter.

Cederhusen

Kund

Folkhem

Tidsram

2020 - 2022

Plats

Stockholm

Omfattning

6 600 kvm

Projekttyp

Bygg. Bostäder. Flerfamiljshus.

Kontraktsform

Totalentreprenad i samverkan

Certifiering

Sunda Hus

Värde

248 MSEK

Arkitekt

General Architecture

Unikt trähusprojekt

Cederhusen, ett av världens största trähusprojekt, byggs nu i Hagastaden mellan Solna och Norrmalm. Detta unika projekt är ett samarbete mellan Folkhem och oss på Veidekke.

Stomme i massivträ

Stommen är gjord av massivträ med undantag för de nedersta planen som uppförs i betong på grund av grundläggningsförutsättningarna. Fasaden består av cederspån, vilket ger husen dess speciella karaktär.

Cederhusen

Cederhusen är Stockholms första stora flerbostadshus i massivträ

Bostadsrätter

Vi bygger 111 bostadsrätter i varierande storlekar fördelat på två byggnader. Projektet innehåller totalt fyra byggnader över två kvarter med fyra torn, tio till 13 våningar höga.

Vi är så glada över det fina mottagandet som projektet har fått på marknaden och att vi kan bygga hela första kvarteret i en helhet. Det är ett alldeles unikt projekt och en viktig symbol för Folkhem och träbyggandet. Jag känner att Veidekke är tydliga i sin egen höga ambition för projektet och har säkrat ett riktigt superteam på plats.
Anna Ervast Öberg, affärs- och projektutvecklingschef, Folkhem.

Hållbarhet

I projketet arbetar parter från hela produktionskedjan tillsammans med att för att klimatoptimera alla aktiviteter och processer, och ta tillvara kunskaperna inför framtiden. Projektet utförs enligt SundaHus kriterier, för medvetna materialval.

Samverkan

Cederhusen är en totalentreprenad i samverkan för Folkhem. Vi på Veidekke har varit med hela vägen från projektering till produktion.

Engagemanget som finns hos projektorganisationen borgar inte bara för ett väl genomfört project, utan även för att vi faktiskt kommer tillföra något vackert och helt fantastiskt till Stockholm. Det kommer nu och för all framtid vara det första innerstadskvarteret byggt i massivträ.
Anna Ervast Öberg, affärs- och projektutvecklingschef, Folkhem

Projektet i siffror

111

Bostadsrätter

10 - 13

Våningar

21 500 kvm

Boyta

Vi vann Årets Bygge 2022!

Cederhusen vann Årets Bygge 2022 i kategorin "Bostäder". Läs mer i tidningen Byggindustrin.

Höga ambitioner har väglett fram till ett imponerande slutresultat där varje material har valts med omsorg. I detta komplexa bygge kommer de boende att få en tillvaro som vilar på stadig grund. Stort grattis Cederhusen, vinnare av Årets bygge 2022 i kategorin Bostäder!
Juryns motivering, Årets Bygge 2022

Kontakta oss