Gränby torn, Uppsala

Gränby Torn är Uppsalas högsta bostadshus med sina 51 meter fördelade på 16 våningar. Vi på Veidekke har byggt fastigheten i samarbete med Rikshem.

Gränby torn

Kund

NORDR/Rikshem

Tidsram

2017 - 2019

Plats

Uppsala

Omfattning

7 200 kvm

Projekttyp

Bygg - Bostäder

Kontraktsform

Totalentreprenad/ Involveringsentrepenad

Certifiering

Svanenmärkt

Värde

150 MSEK

Bostadsrätter

I samarbete med Rikshem byggde Veidekke den resliga fastigheten som en totalentreprenad/involveringsentrepenad. Här har bostadsrättsföreningen Uppsala View totalt 80 bostadsrätter som varierar i storlek från ettor till treor.

Från projektering till installation

Vi på Veidekke var delaktiga i allt från projektering och markarbete till byggnation och installation. Samordning låg också på vårt bord och när projektet pågick var intransporterna av material en av utmaningarna eftersom huset ligger på en återvändsgata där det dessutom finns en förskola.

Vårt uppdrag:

  • Projektering
  • Markarbete
  • Byggnation
  • Installation
  • Samordning

Svanenmärkt

Det Svanenmärkta huset innehåller en rad genomtänkta och praktiska lösningar. Stommen byggdes som helprefab med matrisgjuten och färgad betong. De flesta lägenheterna är försedda med en inglasad balkong och alla boende har tillgång till takterrassen som bjuder på en vidsträckt utsikt över Uppsala med omgivningar. Här finns även gott om cykelparkering och garage under huset. Gränby Torn har dessutom nära till Gränbyparken, Uppsala centrum, skolor, förskolor, 4H-gård, sportevenemang och shoppingcenter.

Vi var ett sammansvetsat projektteam som hade en tät dialog med beställarrepresentanterna och tillsammans kom vi fram till många konstruktiva lösningar. Med involvering och kollektiv intelligens kommer man långt. Flera saker gör att jag känner stolthet över Gränby Torn och den höga kvaliteten är en av dem.
Anthony Norén, Regionchef, Veidekke

Projektet i siffror

80

Bostadsrätter

51 m

Höjd

Gränby torn är Uppsalas högsta bostadshus

16

Våningar

Gränby torn, entré med gul panel och svart fasad

Det Svanenmärkta huset Gränby torn innehåller en rad genomtänkta och praktiska lösningar.

Gränby torn, Uppsala, mot en blå hösthimmel

Veidekke var delaktiga i allt från projektering och markarbete till byggnation och installation i Gränby torn.

Kontakta oss