header

GreenHaus, Helsingborg

Vi har, på uppdrag av Castellum byggt ett kontorshus beläget i Oceanhamnen i Helsingborg. GreenHaus ingår i Helsingborgs nya stadsförnyelseprojekt H+ med bostäder, kontor, restauranger och handel nära vattnet.

GreenHaus i Helsingborg

Kund

Castellum

Tidsram

2019 - 2022

Plats

Helsingborg

Omfattning

10 100 kvm

Projekttyp

Totalentreprenad

På Oceanpiren i Helsingborg står spektakulära GreenHaus. En vacker byggnad där många olika typer av material ingår i fasaden. Huset är byggt enligt certifiering miljöbyggnad Guld och Well där certifieringen Well fokuserar på människornas välbefinnande i huset. Projektet präglas av ett fint samarbete mellan beställaren, oss på Veidekke, arkitekter och underkonsulter.

Byggnaden består av en sammanhängande byggnadsvolym i sex våningar mot sundet och 8 våningar mot hamnbassängen och är anpassad för dagens företagande med alla de olika krav det ställer på lokaler, teknik och service. Lokalerna erbjuder generös rymd med stort ljusinsläpp, och från kontoret har man en fantastisk utsikt över hela Helsingborg “Sundets pärla”.

GreenHaus - vinnare av årets bygge 2023

GreenHaus vann Årets Bygge 2023 i kategorin "Kontor och Hotell". Läs mer hos Byggindustrin, som utser Årets Bygge.

Hållbarhet och innovativa metoder har väglett fram till slutresultatet som är en märkesbyggnad av högsta klass. Projektet har hållit budget i tuffa tider, innehåller konkreta hållbarhetslösningar som går att ta på och har byggts med välmåendet i fokus i ett byggtekniskt komplext läge.
Juryns motivering, Årets Bygge "Kontor och Hotell" 2023

Kontakta oss